Kayıt Kabul Şartları

Kayıt Kabul Süreçleri

• Okulumuzun Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokul bölümlerine okul telefonları yada internet sayfamızda Bilgi Formu aracılığı ile başvuruda bulunabilirsiniz.
  • Başvuru yapan veli ile telefon görüşmesi yaparak randevu ile okula davet edilmektedir. Aday veli okula geldiğinde okul uygulamaları, eğitim programları ve eğitim felsefemiz hakkında bilgilendirilir.
  • Okul ziyaretinde form doldurarak bekleme listemizde yer alan aday öğrencilerle, rehberlik birimimiz tarafından gelişimsel özelliklerini değerlendirmek için “öğrenci tanıma çalışması” yapılır. Değerlendirme çalışmasının sonucu veli ile paylaşılır.
  • Rehberlik tanıma çalışması olumlu sonuçlanan aday öğrencilerimiz, ilgili sınıfın kontenjan durumuna göre okulumuza kayıt yaptırmaya hak kazanır.
  • Okulumuzda kontenjan durumu, öğrenci tanıma çalışması, başvuru sırası ve kız, erkek öğrenci dağılımına göre öğrenci alımı yapılır.
  • Bilgilendirme
  • Okulumuzun anaokulundan ve ilkokulundan mezun olan öğrencilerin ilkokul ve ortaokul bölümlerine doğrudan kayıt hakkı bulunur.
  • İTA Okulları Anasınıfı için öğrenci kabulü 4 yaştır.
  • İlkokul birinci sınıfa Eylül ayı sonu itibariyle 66 ayını doldurmuş çocukların kaydı yapılır. Öğrenci tanıma çalışmasında gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 60-66 ay arası çocuklardan, velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilmektedir.
  • Kesin kayıtlarda çalışma takviminde belirtilen tarihlere uyulmaktadır.

2024-25 Eğitim ve Öğretim Yılı Eğitim Bedelleri