Yaratıcılık Haftası

RESİM YARIŞMASI–ELGİZ MÜZESİ

İTA Okulları ve Elgiz Müzesi tarafından 16. İtalyanca Dili Haftasında düzenlenen yarışmanın teması “Yaratıcılık, Markalar, Kostümler, Moda ve Tasarım”’dı.

İTA Okulları, üç senedir “Dünyada İtalyanca Dili Haftası” kapsamında didaktik ve kültürel olarak 4-13 yaş arası çocuklar ve gençler için kutlamalar düzenlemektedir.

İTA Okulları, her sene ekim ayı içinde kutlanan bu uluslararası kutlamaları İtalya Cumhuriyeti himayesi altında gerçekleştirmektedir.

Dil haftası, daha okulun ilk yıllarından itibaren italyancayı seçen öğrencilerimizin italyan kültürüne ve italyan ürünlerinin kalitesine ilgileri doğrultusunda gelişen dil yeterliklerine tanıklık etmek bizi gururlandırıyor.

Bu nedenle Elgiz Modern Sanatlar Müzesinde “Çocukların Yaratıcılığı” temalı Resim Yarışması düzenledik. Yarışmamız için en uygun yer olduğunu düşündüğümüz Müzede birçok İtalyan sanatçının eserinin sergilenmesi sebebiyle öğrencilerimiz yarışma boyunca hayranlıkla bu eserleri inceleme fırsatı yakaladılar.

İTA Okulları ilk ve ortaokulundan Türk, İtalyan ve Arap olmak üzere 26 öğrenci katıldı.

Yaklaşık üç saat süren yarışmanın ardından ödül töreni yapıldı. Jüri üyeleri, İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Gianni Vinciguerra, Elgiz Müzesi Müdürü Sevda Elgiz, Sayın Francesco Boari, Sayın Ali Işıngör, Sayın Giovanna Manzini, Sayin Enrico Boari, Şef Claudio Chinali ve görsel sanatlar öğretmeninimiz Sayın Tülin Çabuk, yaş grubuna bakmaksızın en iyi üç resmi seçtiler.

Yarışmayı kazanan gençler, Ferrari, arabalarını müze önünde sergileyen Maserati, tüm tatlı çeşitleriyle katılan Ferrero, birincilik ödülünün sponsoru Eataly gibi prestijli İtalyan Markalarının ürünlerinden oluşan ödüller aldılar.

Tasarımlarıyla akıllarda yer etmiş başka markalarımız da vardı. Tüm öğrencilerimiz göz kamaştırıcı Kırmızı Vespaya büyük ilgi gösterdiler. Beyaz Cinquecentonun gördüğü ilgi güçlü Maseratinin yüzünün “kızarmasına” sebep oldu. Yarışmada değerli konuklarımızın yanısıra bazı öğrencilerimizin velileri de vardı. Bu da İtalyancanın ve İtalyan kültürünün Türkiye’de ne kadar ilgi gördüğünün kanıtı idi.

Bu “İtalyan Günü’nün gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz. İTA okulları kazanaları tebrik ederken, tüm gençlere onları her sefer bir adım daha İtalya’ya yaklaştıran kültürel deneyimleri yaşamaya devam etmelerini diliyor, çünkü katılmak önemlidir!