Elgiz Müzesi - Marco Polo Sergisi

Marco Polo'nun 700. ölüm yıldönümü için İstanbul Elgiz Müzesinde, “Marco Polo Alfabesi” adlı öğrenci sergisi açılışını gerçekleştirdik. Uluslararası proje olan “Marco Polo Alfabesi” başlıklı sergide Venedik’ten 10 okul, İstanbul’dan ise 4 okul öğrencilerinin eserleri yer aldı.

Venedik ve İstanbul'daki 1000 öğrencinin hazırladığı çalışmaların baş kahramanı, dünyanın ilk elçilerinden biri olan Marco Polo'dur. Öğrenciler, bu ünlü gezginin hayatını, maceralarını ve çalışmalarını anlatan eserler hazırladılar. Aynı zamanda ticaret sebebiyle bir süre yaşadığı, İstanbul ve Venedik’in de resmedildiği 92 illüstrasyon hazırladılar.

Projenin hedefi, günümüz ile sıkı bağları olan ve geçmişe ait tarihi sevdirerek, tarih hakkında merak uyandırmak, farklı ülkeden çocuklara farklı kültürleri tanıtarak dünya barışına katkıda bulunmaktır.

İTA Okulları öğrencilerinin de eserlerinin yer aldığı sergiyi 8 Haziran 2024 tarihine kadar Elgiz Müzesinde ziyaret edebilirsiniz.

Geri Dön