Mitolojik Hikayelerini Resmettiler

18. İtalyan Dili Haftası kapsamında İTA Okulları, ortaokul öğrencileri için bir resim yarışması düzenledi. UNESCO tarafından ilan edilen Truva yılı teması üzerine yaptıkları resimlerle yarışmaya katılan 50 öğrenciden 25'i ön elemeyi geçerek finale kalmaya hak kazandı. Yarışmanın son aşaması ve ödül töreni 19 Ekim 2018 tarihinde Elgiz Müzesi'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler bu yarışma ile öğrendiklerini mitolojik hikayeden yola çıkarak Truva'dan Roma'ya bir seyahat gerçekleştirdiler; farklı resim teknikleri ve çizdikleri mitolojik resimler aracılığıyla Türk ve İtalyan kültürü arasında bir bağ kurdular. Ödül törenine Ferrero, Ferrari, Maserati ve Eataly gibi özel İtalyan firmalar da eşlik etti.