Dünyada İtalyan Dili Haftası

17-23 Ekim tarihleri arasında tüm dünyada 16. İtalyan Dili Haftası kutlanacaktır. “İTALYANCA VE YARATICILIK” temalı bu kutlamayı tüm öğrencilerimiz ve okulumuza emek veren herkesle paylaşmak istiyoruz.

Söz konusu hafta boyunca İtalyan kültürü ile ilgili olarak sınıflarda; şarkılar ve oyunlarla ilgili kültürel videolar izletilecek, mutfak laboratuvarları yapılacak ve bu senenin “Tasarım ve Yaratıcılık” teması üzerine bir de resim yarışması düzenlenecektir.

Aşağıda aktivite programını bulabilirsiniz:

17 Ekim Pazartesi, “Yediğimiz gibi konuşuyoruz” adlı mutfak laboratuvarımız başlayacaktır. Panna Cotta yapımıyla sona erecek laboratuvarlar 30 Ekim’e kadar her sınıfla yapılacaktır.
19 Ekim 2016 Çarşamba, 4.,5.,7. Sınıflarla “Elgiz Müzesin’de” Resim yarışması yapılacaktır.
21 Ekim 2016 Cuma, ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle Zorlu Center’da İtalyan mutfağına ait mozzarella, makarna, pizza ve focaccia gibi yiyecekleri tadabilecekleri Eataly’e gezi düzenlenecektir.
1 Kasım 2016 Salı, 3. Sınıflarla İKSV Tasarım Bienali kapsamında Rum İlköğretim Okulu’nda atölye çalışması yapılacaktır.

İş birliğinizden dolayı şimdiden teşekkür ederiz.