Dünya Su Günü

Okulumuzda farkındalığı artırmak ve bilinçlenmek üzere hazırlanan Dünya Su Günü programında Şişli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Musa Darılmaz’ı ve üzere Şişli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mustafa Hoşyiğit’i ağırladık.

1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, içilebilir su kaynaklarının korunmasını ve çoğaltılmasını yönlendirmek, suyun insan yaşamındaki önemini vurgulamak amacıyla, 22 Mart gününü "Dünya Su Günü" olarak belirledi. Bu amaçla, 2010 yılında Birleşmiş Milletlerin almış olduğu bir kararla temiz suya erişimin temel insan hakları arasında görülmesi kabul edildi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 22 Mart 1993’te Dünya Su Günü kararının resmî olarak imzalanmasından sonra her yıl dünya çapında kutlanmaya başlandı. UN-Water tarafından organize edilen bu kutlamalar her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilmektedir. 2023 yılı Dünya Su Günü teması “Ortaklıklar ve İş birliği Yoluyla Değişimi Hızlandırmak” olarak belirlenmiştir. Bu kapsamında öğrencilerimizin hazırladığı çalışmalarda;

Yonca B. DSİ 14.Bölge Müdürlüğüne Dünya Su Günü hakkında kompozisyonu hazırladı.

Bugünün anlam ve önemine ithafen ortaokul öğrencimiz Ela D. slogan hazırladı ve ödülünü Şişli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Musa Darılmaz’ı takdim etti.

Ortaokulda gerçekleştirilmiş olan Dünya Su Günü’ne yönelik resim yarışmasında ortaokul birincimiz Mayra E. ödülünü Şişli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mustafa Hoşyiğit takdim etti.

Geleceğin anahtarı su da gizlidir. İlkokulda gerçekleştirilen Dünya Su Günü’ne yönelik resim yarışmasında ilkokul birincimiz Demirhan V. ödülünü okul müdürümüz Sedef Bulat takdim etti.

Programımız, öğrencilerimizin Su Gününe yönelik hazırladığı resim sergisiyle devam etti. Programımıza katılımlarıyla bizleri onurlandıran; Şişli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Musa Darılmaz ve Şişli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mustafa Hoşyiğit'e teşekkür ederiz.