Belgrad Eğitici Gezisi: Sonbahar

BELGRAD EĞİTİCİ GEZİSİ: SONBAHAR

Sonbaharda doğanın güzelliklerini hayranlıkla seyretmek için 9 Kasım’da Belgrad ormanına gittik.

Bütün okulun katıldığı bu güzel didaktik gezide yılın bu zamanı doğada gerçekleşen değişiklikler yakından incelendi.

Öğrenciler bu geziye İtalyanca ve sanat laboratuvarlarında fikir ve düşüncelerini geliştirerek hazırlandılar. Gezinin linguistik ve kültürel bir gezi olması için “Değişen Doğa” teması daha sonra bütün sınıflarda işlenecektir. Renkler, ağaçlar, yapraklar, orman meyveleri, kuşlar teknik ipuçlarının ve kelime aktivitelerinin konusu olmuşlardır.

Orman yolunda yapılan yürüyüş sırasında toplanan değişik renkte yapraklarla birlikte diğer malzemeler, Noel ve Yılbaşı çalışmaları için yapılacak İtalyanca ve sanat laboratuvarlarında kullanılacaklar.

Hafif yağmurlu sonbahar atmosferi, bize açık havada doğanın içinde özgürce gezebildiğimiz anlar hediye etti Çocuklarımız ağaçlar arasında özgürce dolaşıp, grup oyunları oynayıp keyifli vakit geçirdiler.

Bir flora cenneti olan Atatürk Arboretumu’nu gezdik ve buraya ait benzersiz güzellikleri öğretmenlerimizin yardımıyla öğrendik. Öğrenciler bitkilerin renk tonlarını izlerken büyülendiler. Birçok korunan ve dünyada tek olan bitki türleri öğrencilerin dikkatini çekti. Öğrenciler daha sonra okulda eğitim faaliyetlerinde kullanacakları fotoğraflar çektiler.

Geziden okulumuza ormandan topladığımız materyalleri ve aynı zamanda sonbaharda doğanın yaptığı gösterinin harika fotoğraflarını getirdik. Birkaç gün boyunca çocukların bu mevsimin özellikleri hakkında konuşacağından eminiz.