CELI İtalyanca Akreditasyon Merkezi

Perugia Üniversitesi, 12 Mayıs 2015 tarihinde İTA Okulları’nı Türkiye’deki CELI İtalyanca akreditasyon merkezi olarak kabul etmiştir.

Bu sertifika sayesinde, sekizinci sınıfta CELI sınavını başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz için İtalya’da ve dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan ve CELI sistemini kabul eden İtalyan okullarına yatay geçiş imkanı doğmaktadır.

İTA Okulları’nın kabulü, 1326 numaralı sirküler numarası ile CELI Sınav Merkezi olarak www.cvcl.it sitesinde yayınlanmıştır.

2019 CELI Sınav Takvimi

A2 CELI 1 i

18 Ekim 2019

CELI adolescenti

CELI adolescenti (CELI a) İtalyanca dil seviye sertifikası, 13-17 yaş aralığındaki gençler için yapılmaktadır. Kişinin İtalyan dilini, hem okul hem de çalışma ortamındaki iletişiminde kullanma becerisini gösterir.

Gençlerden oluşan bir kitleye hitap edildiğinden, kullanılan metin türleri ve bunların içerikleri, kullanıcıların yaşı, ilgi alanları, dünya hakkındaki bilgileri ve bunlarla uğraşma ve bunlara duydukları merak göz önüne alınarak hazırlanmıştır.

Gençler için hazırlanan CELI sınavları her zaman Avrupa Konseyi için Avrupa Ortak Başvuru Metni'nin seviyeleri ile belirtilen yaklaşım ve öğrenme hedeflerini temel almaktadır.

CELI sınavına senede yalnız bir kez girme hakkı vardır.

Üç seviyede yapılmaktadır:

CELI 1 a - A2; CELI 2 a - B1; CELI 3 a - B2

SERTİFİKALAR

SINAV ÜCRETİ

100 Euro

CELI adolescenti

100 Euro

Sınav ücreti Euro karşılığı nakit Türk Lirası ile kabul edilmektedir.

Sınava İtalya'da veya dünyada bir merkezde girenler için;

Sınav ücretleri Sınav Merkezi tarafından belirlenir. Sınav ücreti için tercih ettiğiniz Sınav Merkezi ile iletişime geçiniz. Eğer sınavın eksik kalmış yazılı ya da sözlü kısımlarından birine girecekseniz ücretin %30 daha azını ödemeniz gerekmektedir.

Girmek istediğiniz sınavın formlarına seviyesine göre aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

http://www.cvcl.it/categorie/categoria-93?explicit=SIFormun Üstü

Kayıt Formu - CELI e CIC