Yemek Kültürdür

Günümüzde İtalya olarak bilinen ülkenin 19.yüzyıla kadar birleşmemiş olmasına rağmen,İtalyan mutfağının kökleri izlenebildiği kadarıyla M.Ö. 4.yüzyıla dayanmaktadır. İtalyan mutfağı komşu bölgelerden, fetihlerden ve siyasi değişimlerden etkilenerek gelişmiştir.

Örneğin; 18.yüzyılda Yeni Dünya keşfi İtalyan mutfağını patates, domates, mısır ve biberle tanıştırarak etkilemiştir.İtalyan mutfağı kaliteli malzemeleri ve sadeliğinden ziyade dünyanın hemfikir olduğu lezzetiyle büyük bir değer taşımaktadır. Asıl yemek tarifleri aşçılardan değil büyükannelerden devralınmış, aynı büyükanneler mutfak kültürünü bir yemekten fazlası olarak nesilden nesile aktarmışlardır. 

Yemek ve hazırlanışı yaratıcılığı, gelenekleri, sosyal değerleri ifade etmenin en güzel şeklidir.İTA Okulları'nın öğrencilerine kazandırmak istediği yemek kültürü büyükannelerimizin bizlere gösterdiği sevgi dolu yapılandırmacı yaklaşımı örnek almıştır.

İTA Okulları'nda yemek günlük, sağlıklı bir gereksinimi karşılamanın dışında bir yaşam ve kültürü deneyimleme fırsatıdır. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz atölye çalışmalarıyla öğrencilerimizin farklı yemek kültürlerini tanımaları ve kendi kültürel zenginliklerini arttırmaları amaçlanmaktadır.

Aylık yemek menülerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.