İtalyan Dili Haftası / Elgiz Müzesi-Öğrenci Sergisi

Konusu İtalya Dışişleri Bakanlığı tarafından, "İtalyanca ve Sürdürülebilirlik" olarak belirlenen İtalyan Dili Haftasında, düzenlenen sergi açılışımız 30 Kasım 2023 Perşembe günü Elgiz Müzesinde gerçekleşti. Okul komisyonunca seçilen eserler sergilenerek yarışmaya katıldılar. Yarışma Jürisinde; İtalya Başkonsolosu Elena Clemente, İtalya Konsolosu Irene Pastorino, Elgiz Müzesi kurucusu Sevda Elgiz, Pirelli firması temsilcisi Francesca Ballabene, Giovanna Manzini, Enrico ve Ornella Boari yer aldı. İtalya Başkonsolosunun başkanlığında toplanan jüri, eserlerdeki resim teknikleri, verilen mesaj ve çalışmadaki yaratıcılık gibi başlıkları değerlendirerek ilk üçe giren öğrencileri belirledi. Değerlendirme sonucunda; birinci olan öğrencimiz Ela'ya İtalya Başkonsolosu Elena Clemente, ikinci olmaya hak kazanan öğrencimiz Mina'ya ödülünü İtalya Konsolosu Irene Pastorino ve üçüncü olan öğrencimiz Alpcan ise ödülünü Sevda Elgiz'den teslim aldı. Yaratıcılık jüri özel ödülünü almaya hak kazanan ise Sophie Su oldu.

Yarışmaya katılan tüm ortaokul öğrencilerimizi cesaret ve öz güvenlerinden dolayı tebrik ediyor, sanatın yanıbaşlarında olmasını diliyoruz.