Sadberk Hanım Müze Gezisi

Sadberk Hanım Müzesi’nde "Pratik Matematik" ekibiyle öğrenciler tekerlemeler eşliğinde eserleri bulup gezi çalışma kağıtlarında yer alan soruları yanıtlayarak gizli şifreleri çözmeye çalıştılar. Bu atölye çalışması ile öğrenciler bir yandan matematik bilgilerini kullanırken bir yandan da müzede sergilenen eserler hakkında bilgi sahibi oldular.

Müze içerisindeki arkeolojik eserler ve Türk İslam eserleri bölümlerinde yer alan çiniler, ağırlıklar, şaküller, motifler, marangoz gönyeleri gibi eserler, öğrenciler tarafından geometrik şekiller, simetri ve örüntü başlıkları altında incelendi. Sadberk Hanım Müzesi'nde gerçekleşen "Matematikle çözülür şifreler!" adlı atölye farklı derslerin konularının birleştirilerek etkileşimli bir öğrenme ortamının sağlandığı disiplinler arası bir atölye olmuştur.