Okulda tatlı : “Konuştuğumuz gibi yeriz”, Ekim 2016 Pannacotta!

Okulda tatlı : “Konuştuğumuz gibi yeriz”,Ekim 2016 Pannacotta!

16. İtalyan dili haftası kapsamında, 17-24 Ekim tarihleri arasında, panna cotta yapımında bütün sınıflardan öğrencilerin katıldığı bir yemek atölyesi gerçekleştirdik.

Bu maceraya başlamadan önce, öğrencilerin panna cotta yaparken kullanacağı kelimeleri daha iyi öğrenmeleri için sınıflarda çeşitli aktiviteler yaptık: Tarifi anlatan bir video izledik ve sonra panna cotta için gerekli malzemelerin İtalyancalarını akıllarında tutabilmeleri için malzemelerin resimlerini kesip bir kartonun üstüne çocuklardan tarafından yazılan isimlerinin yanına yapıştırdık.

Mutfaktayken, çocuklar hem panna cotta yapılırken kullanılan malzemelerin isimlerini ve fiilleri tekrar ederek hem de hazırlanan karışımı küçük kaselere dökerek aktif bir şekilde panna cotta hazırlanmasına katıldılar.

Çocukların bir kase krema ve şeker karşısındaki heyecanları bizi çok mutlu etti. Tüm kullanılan malzemeleri, etkileyici kokusuyla vanilya ve dekoratif kremayı sırayla tattılar.

Bu tatlı yapma deneyiminin en tatlı yanı ertesi gün ikindi kahvaltısı sırasında çocukların zevkle panna cottayı tatması oldu.

Afiyet olsun!