İTALYAN KARNAVALI

İTALYAN KARNAVALI

Şubat ayında İtalya’da geleneksel olarak kutlanan karnaval, okulumuzda 24 Şubat Cuma günü çeşitli etkinliklerle festival tadında keyifle kutlandı.

Karnaval, İtalyan tiyatrosu ve kültürünü öğrencilerimizin yakından tanıması için eşsiz bir fırsat oldu. Öğrencilerimiz, dil ve sanat laboratuvarları sırasında, farklı tekniklerle maske yapma, bölgelere göre değişiklik gösteren maskeleri öğrenme ve karnavala ait tüm karakteristik unsurları inceleme fırsatı buldular.

Tüm İtalyan bölgelerinde yapılan ve karnavalın geleneksel tatlıları olan “Cenci” ve “Chiacchiere” hazırlamak için öğrencilerimiz ile birlikte mutfak atölyeleri gerçekleştirdik.“Cenci” tatlısının hamurunu çocuklar elleriyle kendileri yoğurdular. Küçük yaştaki öğrencilerimiz de deneyimli aşçılar gibi kendi minik “Cenci”lerini yaptılar. Ayrıca bazı velilerin ve İtalyanca öğretmenlerimizin işbirliğiyle karnavalı kutladığımız gün yenmesi için bütün okula bu tatlılardan hazırladık.

Karnaval, günlük yaşamda kullanılan kelime bilgisinin pratik kullanımını geliştirmek için zengin bir dil kaynağı oluşturmaktadır. Karnavala hazırlık da adeta bir festival gibiydi, çocuklar iyi birer sanatçı, aşçı veya deneyimli kaşifler olduklarını gösterdiler. En önemlisi de çok eğlendiler. 24 Şubat tarihinde gerçekleşen kostüm partisi de okulumuzda renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Maskeler, kostümler, konfetiler, flamalar, pinyatalar geleneksel olarak yaşıtlarına şakalar yapan küçük öğrencilerimiz için gerçek bir "zevk" idi.

Karnaval kutlamaları için anasınıfı velilerimiz de davet edildiler ve bizimle tamamen çocuklara adanmış bu günün sevincini paylaştılar. Karnaval bittiğinde mutlu öğrencilerimiz ailelerine göstermek için yanlarına konfetilerden hatıra aldılar. Büyük heyecanla giydikleri kostümlerini ve maskelerini çıkarttırmak biraz zor oldu. Bazı öğrenciler çok kısa sürdüğünü söylediler, ancak merak etmeyin çocuklar seneye yine yapacağız!